Frågor och svar

Frågor & Svar

Vad skiljer era standardvita färger 0500-N och S 0502-Y?
Svar: 

Båda är vita men den förstnämnda har lite gråton i sig, detta för att långsiktigt bevara den vita nyansen. 0502-Y är mer varm och benämns som antikvit och stockholmsvit. Båda färgerna lackeras med glans 35 som standard. Färgprover finns hos oss.

Kan ni kapa mina innerdörrar?
Svar: 

Ja, det är inga problem. Beroende på hur tjock botten dörren har så måste vi ibland lägga in ny efter kapning för att behålla dörrens stabilitet.

Jag vill lack mina luckor i matt (lägre glanstal)
Svar: 

Ja det går att lackera med lägre glanstal dock så blir de mer känsliga får repor och svårare att göra rent. Våra standardfärger är optimerade för att sitta i kök och ska vara enkla att rengöra. 

Jag vill ha en mörk kulör på mina luckor är detta något problem?
Svar: 

Vi kan lacka mörka kulörer men ju mörkare färg på luckorna så kommmer fettfläckar och fingeravtryck synas mer. Ha detta i åtanke innan ni väljer kulör.  

Varför ska jag lämna mina luckor/innerdörrar på lackering kan jag inte måla luckorna själv?
Svar: 

Resultat av ett sprutmålat objekt är så mycket bättre än handmålade objekt med pensel eller roller, dessutom håller färgen avsevärt längre. Du får en jämn och fin yta som med hög kvalité. Att måla luckor själv resultera i en randig ojämn yta. 

Hur lång tid tar det innan det är klart?
Svar: 

Ca: 10 arbetsdagar får man räkna med, detta för att objekten ska härdas i ugn, kvalitékontrolleras ordentligt samt att de står hos oss och "luktar av sig" innan de levereras till kund.

Fräser ni spår eller listar luckor/dörrar ?
Svar: 

Nej det gör vi inte vi anser att det är bättre att satsa på nya utbytesluckor. Vi har spårfrästa dörrsidor till innerdörrar i 5mm MDF som vi monterar på din befintliga dörr. Du hittar mönster på vår hemsida.

Några av mina luckor har fuktskador?
Svar: 

Vi lagar små "normalskador" utan kostnad. Skadan slipas ned och spacklas. Är det större skador tillkommer en merkostnad som debiteras på timtid.

Det har blivit ett stort hål i luckan/dörren, går det att laga?
Svar: 

Ja det går att laga. Vi brukar laga större hål med plastic padding. Vi debiterar sådana skador på timtid.

Lackerar ni möbler?
Svar: 

Nej, i nuläget lackera vi inte möbler då vi är överbelamrade med luckor och dörrar

Lackera ni ytterdörrar?
Svar: 

Nej, vi använder oss inte av färger för utomhusklimat. 

Varför kostar högglans extra mycket?
Svar: 

Ju högre glans desto tydligare ser man små skador och dammprickar. Vi måste grunda flera gånger, det blir fler moment samt att färgen är betydligt dyrare. 

Jag har laminatluckor, går det att måla?
Svar: 

Ja det går vanligtvis bra men för att vara säkra vill vi gärna se luckan för att kunna avgöra det. Om du har möjlighet skruva av en lucka och kom förbi oss och visa upp den.

Jag har tapet på mina luckor/dörrar går det att ta bort samt vad kostar det?
Svar: 

Ja tapet går att ta bort, det tar dock en del tid beroende på skick. Vi har fasta priser. Ring, maila eller kom förbi så berättar vi mer.

Kan jag få nya moderna lådhurtsar samt grythurstar monterade i mina gamla skåp?
Svar: 

Inga problem. Hurtsar måttbeställs, kan skräddarsys efter skåpmåttet och kan få i både 2 3 och 5 lådiga, dämpade och odämpade.

Jag har listade spegel-luckor/dörrar och vill lackera dessa.
Svar: 

Vi lackar dessa men vi lämnar ej garanti på lister eller spegelluckor med skarvar. Trä är ett levande material och en lucka i olika stycken som används och rör på sig kan därför spricka i skarvarna. 

Är det så att vi avråder från lackering av dina luckor kan vi alltid erbjuda nya måttbeställda till dina befintliga luckor.

Hur lång leveranstid är det på nya utbytesluckor?
Svar: 

Ca 4 veckor efter att måtten är uppmätta och luckorna är beställda. Fanérluckor 6 veckor.

Ska jag ta bort gångjärnen innan lackering?
Svar: 

Om du ser gångjärnen när luckan är stängd bör du inte ta bort dem (se bild). Det blir svårt att justera in dem sedan, gäller oftast äldre luckor. Om det är innanpåliggande/dolda gångjärn ska du montera bort dem (se bild) gäller mer moderna luckor.

Kan ni hämta mina luckor/dörrar?
Svar: 

Inga problem våra bilar rullar dagligen och vi kommer överens om en tid som passar er. Hämtning och leveransavgift tillkommer, 500-700 kr enkel väg 1000-1400 kr tur och retur inom uppsala. Utanför uppsala kan vi lämna en offert gällande transport. Ring oss för att boka en tid.

Vid hämtning placeras luckor/dörrar avskruvade från beslag och handtag lätt tillgängliga i hallen. Eventuell av och påmontering sker på timkostnad. 

Vad är en liten lucka alternativ stor?
Svar: 

Vi skiljer på liten och stor garderobslucka” övre luckan” är oftast en liten lucka. 

Hur vet jag hur mina luckor är handmålade idag?
Svar: 

Det kan vara svårt för den oerfarne att se men är luckan mycket slät och inte så gammal är den troligtvis sprutmålad. Kan du se penseldrag (som små ränder) eller knottrig yta från en roller är den troligtvis handmålad.

Vad menas med inredningsdetaljer?
Svar: 

Plana skivor exempelvis täcksidor, lister, mdf-skivor.

Vad menas med kulörtillägg/bryttillägg
Svar: 

Av allt vi målar är 90% målat med våra standardvita färger vit S-0502-Y eller vit 0500-N. Kulörtillägget täcker en del av kostnaden för färgbyte i sprutorna samt att vi måste beställa färg just för ett kök. Färgen är även dyrare i mindre volymer 1200- 2000 kr extra beroende på skarphet i kulören, detta gäller för ett helt kök. 

Varför är träluckor luckor/dörrar dyrare att lackera?
Svar: 


- En vanlig slät lucka som är sprutmålad innan behöver mindre grundarbete och endast 2 lager färg, grundfärg och topplack.

- En handmålad lucka måste slipas ned mer och behöver oftast 3 lager färg.

- Spegelluckor och luckor med struktur tar längra tid att slipa och är därför är de en aning dyrare.

- Furu, ek, bets, gabondörrar mm ” blöder igenom” Det är mycket kvistar och andra ojämnheter därför behöver vi grundmåla flera gånger.

Powered by CouchCMS